Eynesil Ziraat Odası

ZOBİS
Eynesil Ziraat Odası > Haberler > Eynesil’de Topraklar Laboratuar Analizinden Geçecek

Eynesil’de Topraklar Laboratuar Analizinden Geçecek

Eynesil İlçesi Ziraat Odası Başkanlığı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından almış olduğu yetki belgesi ile Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmeti vermeye başladı.

Eynesil Ziraat Odası Başkanı Orhan Musaoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada” Bundan sonra Odamıza bağlı bütün çiftçilerimizin toprak analizi ücretsiz olarak yapılacaktır” dedi.

Musaoğlu “ Bu bağlamda bünyemize 2 adet Tarım Danışmanı (Ziraat Mühendisi) istihdam ettik ve ilk uygulamaya pilot bölge olarak ilçeye bağlı Aralık Köyü, Kekiktepe Köyü, Adaköy, Kemerli, Balcılı, Kemaliye, Kösemen ve Yarımca köylerinde başlandı. Eynesil Ziraat Odası Başkanlığımız ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde ortaklaşa kurduğumuz Şehit Piyade Er Rasim Köse Laboratuarında üyemiz olan bütün çiftçilerimizin topraklarının PH analizlerini ücretsiz olarak yapılacak ve buna göre arazide kireçleme konusunda eğitim verilecektir” diye konuştu.

Orhan Musaoğlu Eynesil İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile güzel bir birliktelik sağladıklarını, çiftçilerin bundan sonra bilinçli tarım yaparak kalkınmalarına katkıda bulunabilmek istediklerini, yanlış uygulamalardan dolayı çevre kirliliğinin önüne geçebilmek için laboratuarı kurmak istediklerini, bu anlamda Laboratuar için bugüne kadar yaklaşık 25.000 TL harcadıklarını belirtti.
Fikret BODUR